Organisation
Randers Krisecenter værdsætter tværfagligt samarbejde. Derfor har vi en bred vifte af fagligt personale og et tæt parløb med eksterne partnere.
Tværfagligt samarbejde
Randers Krisecenter værdsætter tværfagligt samarbejde. Derfor har vi en bred vifte af fagligt personale, der varetager arbejdet med beboerne.
Komplekse problemer kræver et udstrakt samarbejde. Det har vi erkendt på Randers Krisecenter, hvor vi har succes med et tæt parløb med eksterne partnere – til stor gavn for beboerne, ikke mindst børnene. Vi samarbejder tæt sammen med Sundhedsplejen, Børn og skoleafdelingen, Røde Kors, psykologer, Mary Fonden med flere. Det øger kvindernes og børnenes muligheder for et bedre liv fremover.
Uddannelse og opkvalificering af personale
Der stilles krav til medarbejderne og lederen om løbende at opkvalificere og udvikle sig og til lederen om at tilvejebringe mulighederne for, at det kan lade sig gøre.
Randers Krisecenter vægter høj faglighed og deltagelse i efteruddannelse, projekter mv. for opkvalificering af personalet til opgaverne med beboerne. Der vægtes også supervision til det socialfaglige personale og leder.
Ansættelsen på Randers Krisecenter forudsætter evne og vilje til at reflektere over både sig selv og hinanden og derved udvikle egne og andres faglige og personlige kvalifikationer og kompetencer.
Vi tror på, at der er en positiv intention bag det valg en kollega, samarbejdspartner eller anden har gjort. Hvis handlingen ikke giver mening stiller vi undersøgende, nysgerrige og interesserede spørgsmål og giver feedback.
Nogle gange er det bedste valg i situationen ikke den bedste løsning. Det taler vi om for at udvikle os og skabe læring hos hinanden.
Personale og leder har deltaget i adskillige efteruddannelsesforløb, såsom KRAP- Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik, Narrativ efteruddannelse, GRU-gruppepsykoterapeutisk uddannelse, Mindfullness-kursus, ICDP - International Child Development Program, Mentalisering, Somatic Experience og DOL- Den offentlig lederuddannelse.
Medlem af LOKK
Randers Krisecenter er medlem af LOKK (Landsorganisation af ´Kvindekrisecentre).
LOKK er en interesseorganisation, hvis overordnede formål er at synliggøre, forebygge og eliminere fysisk og psykisk vold mod kvinder og deres børn.
Det gør de blandt andet ved:
- at formidle viden, informationer og erfaringer på området videre til krisecentrene.
- at nedsætte arbejdsgrupper inden for relevante områder.
- at styrke samarbejdet krisecentrene imellem.
- at samarbejde med krisecentre i de andre nordiske og europæiske lande.
- at føre forhandlinger med offentlige myndigheder om krisecentrenes vilkår.