Tilgangen til arbejdet med voldsudsatte kvinder og medfølgende børn

Randers Krisecenter støtter kvinder og familier i at bryde med vold gennem sikkerhed, rådgivning og traumebaseret tilgang. Vi vægter faglighed, respekt og udvikling i arbejdet med målgruppen.

På Randers Krisecenter betragter vi arbejdet med at skabe forandring i et liv med vold som en ofte langvarig proces, der kræver respekt for det enkelte menneskes unikke karakter, livsomstændigheder og behov. Arbejdet med målgruppen forudsætter en socialfaglig viden om voldens dynamikker og konsekvenser samt indsigt i de udfordringer, den enkelte eller familien står overfor.

Overordnet er formålet for Randers Krisecenter at give sikkerhed og beskyttelse til kvinder, der er udsat for vold, samt at tilbyde rådgivning og støtte til at påbegynde en proces mod et liv uden vold. Hensigten er at mindske voldens følgevirkninger, skabe en mere stabil tilværelse for kvinder og familier, forbedre deres trivsel og ultimativt støtte dem i at leve et liv uden vold.

Vi vurderer, at valget af socialfaglige metoder er afgørende for, at vi kan vise respekt for det enkelte menneskes unikke karakter og behov samt forståelse for kvinders og familiers vanskeligheder. Du kan læse mere om metoderne på Tilbudsportalen.

Ved at tage udgangspunkt i den enkeltes ressourcer og arbejde med kvindens motivation kan vi bidrage til, at den enkelte kvinde bliver mere bevidst om sine valgmuligheder. Dette understøtter hendes tro på og håb om udvikling og forandring.

De børn, der kommer med deres mor til Randers Krisecenter, modtager et individuelt tilrettelagt tilbud baseret på deres behov og familiens samlede situation. Vi vægter arbejdet med børnene og relationen til deres mor og far højt. Alle vores beboere mødes med en traumebaseret tilgang og forståelse.

På Randers Krisecenter sikrer vi, at kvinder og familier mødes af et professionelt personale. Derfor stiller vi krav til, at både personalet og ledelsen løbende kvalificerer og udvikler sig. Vi lægger vægt på høj faglighed og prioriterer deltagelse i efteruddannelse, projekter m.m. for at opkvalificere personalet. Socialfagligt personale og ledere tilbydes supervision for at styrke deres faglige og personlige kompetencer.

Derudover forpligter personalet sig til at dele ny teoretisk viden med hinanden i daglige faglige sparringsrum og på personalemøder under punktet "Vidensdeling".

Vi tror på, at der altid ligger en positiv intention bag de valg, som en kollega, samarbejdspartner eller en kvinde træffer. Hvis en handling ikke giver mening, stiller vi undersøgende og nysgerrige spørgsmål og giver feedback. Vi anerkender, at det bedste valg i en given situation ikke altid er den bedste løsning på lang sigt. Det taler vi åbent om for at udvikle os og skabe læring sammen.

Denne tilgang sikrer, at vi løbende vurderer, om vores socialfaglige metoder fortsat bidrager til at opnå Krisecentrets overordnede mål samt kvindernes og familiernes individuelle mål. Vi er desuden opmærksomme på ny forskning inden for området og inddrager denne viden i vores arbejde med målgruppen.